Noutăți:
VIDEO: Telemedicina sprijină pacienții de la sat -- "Pacienții din satele românești pot fi diagnosticați fără a mai fi nevoie să se ..." -- 08 Iulie 2013
Curiozități din istoria farmaciei - Scrinul farmaceutic din secolul al XVII - ... -- "Colecția de Istorie a Farmaciei din Cluj deține un bogat partimoniu de vechi ..." -- 09 Mai 2013
Despre frumusețe și flori -- ""Frumusețea este, mai întâi de toate, o calitate obiectivă a corpurilor prin ..." -- 11 Martie 2013

Cele mai citite

Abdominoplastia

Abdominoplastia are ca scop îndepărtarea excesului de piele şi grăsime de la nivelul regiunii

+ View

Scăderea transpiraţiei excesive cu toxina botulinică

Odată cu sosirea verii, caldura și lumina puternică a soarelui, determină declanșarea unor

+ View

Tratamente faciale cu botox

Toxina botulinică reprezintă una din cele mai spectaculoase achiziţii în domeniul medicinei

+ View

Transplantul de păr

Transplantul de păr constă în recoltarea, cu instrumentar microchirurgical, a unor fire de păr

+ View

Citește și

Medic Primar Stomatolog, DrD în Medicină Pediatrică. Master în Psihologie. Membră a Academiei Europene de Stomatologie Pediatrică

 

-   Între anii 1983-1988, a parcurs cursurile Facultăţii de Stomatologie a Universităţii Gr. T. Popa din Iaşi pe care le-a absolvit cu media 9, 52. În timpul Facultăţii a fost Vicepreşedinte pe probleme  profesional-ştiinţifice a Asociaţiei Studenţilor din Facultate. 

 -  După absolvirea Facultăţii a primit repartiţie guvernamentală la Policlinica Judeţeană Cluj- Secţia de Stomatologie Infantilă de pe str. Victor Babeş Cluj. Din acel moment, doctoranda Statov Nicoleta s-a dedicat constant Medicinei Dentare Pediatrice astfel: s-a implicat în activitaţile de educatie şi prevenţie a cariei dentare la copii intitulate: Napodentis sau Periuţa de aur sub indrumarea dnei dr. Radulescu Angela, a infiinţat o brigada artistică educativă la clasa a IV-a a Scolii Generale George Cosbuc din Cluj Napoca, a încheiat parteneriate educative şi cu alte şcoli şi gradinite din Cluj cq de ex: Scoala Eugen Pora. 

-   In anul 1991 a infiintat –impreună cu dna dr.  Maria Statov- un cabinet privat de Medicină Dentară cabinet pe care l-a dezvoltat şi profilat ulterior în cabinet de servicii de medicină dentară Pediatrică HappydentClinic. 

-  În anul 2000 s-a inscris la cursurile de Masterat ale Facultăţii de Psihologie din Cluj. A sustinut Teza de disertaţie în anul 2002 sub coordonarea Prof. Dr Mircea Miclea. Teza de disertaţie intitulată Frica de dentist la Copii a fost evaluată cu nota 10. 

-  În anul 2002 a obţinut Titlul de Medic Specialist în Stomatologie Generală. 

-  În anul 2004 s-a înscris la Cursurile Şcolii Doctorale de Medicină Dentară. Îndrumător Ştiinţific Prof. Dr.Elvira Cocârlă. 

-  În cadrul Şcolii Doctorale, în anul 2006 -doctoranda a obţinut o bursă de studii şi cercetare Erasmus la Facultatea Victor Segalen a Universităţii din Bordeaux, Franţa sub conducerea dnei Prof.dr. Javotte Nancy. 

-  La un an după întoarcerea din Franţa –în 2007,  doctoranda a iniţiat în cadrul HappydentClinic tehnica de sedare conştientă MEOPA sub îndrumarea Prof. Dr. Yves Delbos a Universităţii din Bordeaux. 

-  Tot în 2007 doctoranda devine membru al EAPD: Academia Europeană de Medicină Dentară Pediatrică iar Parlamentul României decernează HappydentClinic cu Premiul al Treilea pe ţară şi pe domeniu stomatologiei pentru realizările acestei instituţii. 

 -  Concomitent cu aceste activităţi, doctoranda a participat la 10 Congrese Nationale şi Internaţionale cu specific de Medicină Dentară Pediatrică şi a prezentat şi/sau publicat peste 25 studii pe teme ca  Frica de Dentist la Copii, Mecanisme de Coping la Copii, Sedarea Conştientă la Copii. 

-   În anul 2011, doctoranda Statov Nicoleta încheie teza de Doctorat iar Consiliul Profesoral al Universităţii de Medicină din Cluj la 7 Noiembrie o apreciază cu calificativul foarte bine, astfel încât teza a primit feedback pozitiv pentru a fi astăzi susţinută în şedinţă publică.

Autori

Dr. Nicoleta Statov

Medic Primar Stomatolog, DrD în Medicină ...

Prof. Dr. Nicolae Hâncu

Medic Primar specializat în diabet zaharat, ...

Scroll to top