Noutăți:
VIDEO: Telemedicina sprijină pacienții de la sat -- "Pacienții din satele românești pot fi diagnosticați fără a mai fi nevoie să se deplaseze ..." -- 08 Iulie 2013

Cele mai citite

Abdominoplastia

Abdominoplastia are ca scop îndepărtarea excesului de piele şi grăsime de la nivelul regiunii

+ View

Scăderea transpiraţiei excesive cu toxina botulinică

Odată cu sosirea verii, caldura și lumina puternică a soarelui, determină declanșarea unor

+ View

Tratamente faciale cu botox

Toxina botulinică reprezintă una din cele mai spectaculoase achiziţii în domeniul medicinei

+ View

Transplantul de păr

Transplantul de păr constă în recoltarea, cu instrumentar microchirurgical, a unor fire de păr

+ View

Pentru testarea eficienței produselor din gama ASLAMED s-a încheiat un parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Hațieganu”, catedra de Odontologie și Parodontologie.


Pasta de dinți utilizată în acest studiu are în compoziție: argilă, respectiv un complex de alumino-silicați cuprinzând peste 20 de oligoelemente, ulei de cătină bogat în vitamine, aminoacizi esențiali, acizi grași nesaturați și microelemente și extract ECO certificat de mușețel cu efect antibacterian și antiinflamator. De asemenea, în formulă se regăsește și florura de sodiu.

Apa de gură conține digluconat de clorhexidină 0,12% cu efect bactericid și bacteriostatic, argilă, alcool etilic, substanțe tensioactive și aromatizante.

S-au urmărit efectele pastei de dinți și ale apei de gură la un lot de 40 de pacienți cu vârste cuprinse între 8 și 50 de ani, suferind de diverse grade de afectare gingivo parodontală. Majoritatea pacienților, respectiv 35, au fost diagnosticați clinic și radiologic cu gingivite cronice, iar 5 dintre aceștia cu parodontite marginale cronice.

Toți pacienții au fost evaluați clinic în prima ședință apreciindu-li-se statusul dentoparodontal, s-au calculat indicele de placă și tartru (OHI-S) și indicele de sângerare (PBI). (OHI –S1 si PBI 1)

După aproximativ 10 saptămâni, timp în care majoritatea pacienților au epuizat întreaga cantitate de pastă de dinți și apă de gură, au fost rechemați la control. Pentru fiecare s-au calculat noii indici OHI-S și PBI. (OHI -S2 şi PBI 2).

După utilizarea corectă a produselor timp de 2 luni s-a constatat o îmbunătățire a igienei orale a tuturor pacienților examinați, indicii de placă și tartru fiind mult diminuați. De asemenea, se poate observa o diminuare semnificativă a sângerărilor gingivale, semn al ameliorării inflamațiilor gingivo-paradontale.

În cazul pacienților suferind de parodontită marginală cronică s-a observat o ameliorare la nivel parodontal prin micșorarea unor pungi parodontale și diminuarea mobilității dentare.

În formele incipiente de gingivită utilizarea produ-selor din gama Aslamed a dus la remiterea simptomelor.Autori

Dr. Nicoleta Statov

Medic Primar Stomatolog, DrD în Medicină ...

Prof. Dr. Nicolae Hâncu

Medic Primar specializat în diabet zaharat, ...

  • Prev
  • MedNews vă recomandă
Scroll to top