Noutăți:
VIDEO: Telemedicina sprijină pacienții de la sat -- "Pacienții din satele românești pot fi diagnosticați fără a mai fi nevoie să se deplaseze ..." -- 08 Iulie 2013

Cele mai citite

Abdominoplastia

Abdominoplastia are ca scop îndepărtarea excesului de piele şi grăsime de la nivelul regiunii

+ View

Scăderea transpiraţiei excesive cu toxina botulinică

Odată cu sosirea verii, caldura și lumina puternică a soarelui, determină declanșarea unor

+ View

Tratamente faciale cu botox

Toxina botulinică reprezintă una din cele mai spectaculoase achiziţii în domeniul medicinei

+ View

Transplantul de păr

Transplantul de păr constă în recoltarea, cu instrumentar microchirurgical, a unor fire de păr

+ View

Ciuperca a fost creată şi crescută de către călugării tibetani şi are multiple caliăţi terapeutice. 

Cu un aspect albicios, de muguri de conopidă, cu forme neregulate şi dimensiuni de 5 până la15 mm, ajunge la maturitate uneori şi până la 20-30 mm lungime. Mugurii de desprind şi se separă singuri. Ulterior, se pune într-un vas de lut sau sticlă de minim 300 ml cu lapte, iar în câteva zile la temperatura camerei chefirul este gata. Ciuperca se scoate, se spală şi se pune în lapte proaspat. Cu cât e ţinută mai mult, cu atât laptele devine mai acru.

Calităţile chefirului:

1. Antibiotic natural, ce controlează dezvoltarea microorganismelor periculoase şi, consumat în mod regulat, scade probabilitatea de a mai avea nevoie de antibiotice pe viitor;

2. Căptuşeşte tractul digestiv cu un strat de mucus în care bacteriile prietenoase se pot ataşa şi unde se pot înmulţi în voie (din acest motiv, suplimentele probiotice vor fi şi mai eficiente în prezenţa chefirului);

3. Stimulează mişcarea peristaltică şi sucurile digestive;

4. Ajută la dezvoltarea unui tract digestiv sănătos la bebeluşi şi copii (de luat în seamă mai ales dacă nu au fost alăptaţi);

5. Ajută la refacerea florei bacteriene după tratamentele cu antibiotice;

6. Persoanele cu intoleranţă la lactoza pot, în general, tolera chefirul, deoarece prin fermentare zahărul din lapte (lactoza) este transformat în acid lactic;

7. Este bogat în calciu, fosfor, vitamine din grupa B, acid folic (acid folic în special chefirul din lapte de vacă);

8. Este o proteină completă, având toti aminoacizii esenţiali (proteina predigerată pentru noi de bacteriile prietenoase ale chefirului şi care devine astfel mult mai uşor de asimilat);

9. Chefirul este numit şi “prozacul naturii” sau “calmantul naturii” întrucât calmează sistemul nervos (prin actiunea triptofanului, care este transformat de organism în serotonina- hormonul fericirii);

10. Vitaminele din grupa B, precum şi vitamina K depind de o floră intestinală sănătoasă, iar în lipsa acesteia se produc numeroase dezechilibre; consumul de chefir rezolvă şi această problemă;

11. După un timp, încep să dispară poftele de dulce şi de alimente procesate, pentru că organismul începe să primească nutrienţii de care are nevoie, atât direct cât şi indirect;

12. Tenul devine mai curat şi porii mai putin vizibili (poate fi folosit şi extern pentru hidratare);

Nu toată lumea va tolera bine de la bun început chefirul, mai ales persoanele care au sindrom de colon iritabil. Este indicat să se rezolve această problemă prin consumul de alte alimente fermentate, eliminarea glutenului, zahărului din dietă, etc. şi abia apoi să se încerce consumul de chefir, în cantităţi mici la început.

De asemenea, laptele de vacă este mai acid decât cel de capră, iar chefirul din lapte de capră ar putea fi o soluţie mai bună pentru unele persoane. Laptele de capră conţine şi mai mult calciu, magneziu, fosfor şi potasiu, însă nu conţine acid folic, astfel încât femeile însărcinate sau care alăptează trebuie să ia în vedere suplimentarea şi/sau consumul de cantităţi mari de frunze verzi, broccoli, rădăcinoase şi cereale integrale preparate corect.

 



Alte știri

Autori

Dr. Nicoleta Statov

Medic Primar Stomatolog, DrD în Medicină ...

Prof. Dr. Nicolae Hâncu

Medic Primar specializat în diabet zaharat, ...

  • Prev
  • MedNews vă recomandă
Scroll to top