Noutăți:
VIDEO: Telemedicina sprijină pacienții de la sat -- "Pacienții din satele românești pot fi diagnosticați fără a mai fi nevoie să se ..." -- 08 Iulie 2013
Curiozități din istoria farmaciei - Scrinul farmaceutic din secolul al XVII - ... -- "Colecția de Istorie a Farmaciei din Cluj deține un bogat partimoniu de vechi ..." -- 09 Mai 2013
Despre frumusețe și flori -- ""Frumusețea este, mai întâi de toate, o calitate obiectivă a corpurilor prin ..." -- 11 Martie 2013

Cele mai citite

Abdominoplastia

Abdominoplastia are ca scop îndepărtarea excesului de piele şi grăsime de la nivelul regiunii

+ View

Scăderea transpiraţiei excesive cu toxina botulinică

Odată cu sosirea verii, caldura și lumina puternică a soarelui, determină declanșarea unor

+ View

Tratamente faciale cu botox

Toxina botulinică reprezintă una din cele mai spectaculoase achiziţii în domeniul medicinei

+ View

Transplantul de păr

Transplantul de păr constă în recoltarea, cu instrumentar microchirurgical, a unor fire de păr

+ View

Medic Primar Stomatolog, DrD în Medicină Pediatrică. Master în Psihologie. Membră a Academiei Europene de Stomatologie Pediatrică

 

-   Între anii 1983-1988, a parcurs cursurile Facultăţii de Stomatologie a Universităţii Gr. T. Popa din Iaşi pe care le-a absolvit cu media 9, 52. În timpul Facultăţii a fost Vicepreşedinte pe probleme  profesional-ştiinţifice a Asociaţiei Studenţilor din Facultate. 

 -  După absolvirea Facultăţii a primit repartiţie guvernamentală la Policlinica Judeţeană Cluj- Secţia de Stomatologie Infantilă de pe str. Victor Babeş Cluj. Din acel moment, doctoranda Statov Nicoleta s-a dedicat constant Medicinei Dentare Pediatrice astfel: s-a implicat în activitaţile de educatie şi prevenţie a cariei dentare la copii intitulate: Napodentis sau Periuţa de aur sub indrumarea dnei dr. Radulescu Angela, a infiinţat o brigada artistică educativă la clasa a IV-a a Scolii Generale George Cosbuc din Cluj Napoca, a încheiat parteneriate educative şi cu alte şcoli şi gradinite din Cluj cq de ex: Scoala Eugen Pora. 

-   In anul 1991 a infiintat –impreună cu dna dr.  Maria Statov- un cabinet privat de Medicină Dentară cabinet pe care l-a dezvoltat şi profilat ulterior în cabinet de servicii de medicină dentară Pediatrică HappydentClinic. 

-  În anul 2000 s-a inscris la cursurile de Masterat ale Facultăţii de Psihologie din Cluj. A sustinut Teza de disertaţie în anul 2002 sub coordonarea Prof. Dr Mircea Miclea. Teza de disertaţie intitulată Frica de dentist la Copii a fost evaluată cu nota 10. 

-  În anul 2002 a obţinut Titlul de Medic Specialist în Stomatologie Generală. 

-  În anul 2004 s-a înscris la Cursurile Şcolii Doctorale de Medicină Dentară. Îndrumător Ştiinţific Prof. Dr.Elvira Cocârlă. 

-  În cadrul Şcolii Doctorale, în anul 2006 -doctoranda a obţinut o bursă de studii şi cercetare Erasmus la Facultatea Victor Segalen a Universităţii din Bordeaux, Franţa sub conducerea dnei Prof.dr. Javotte Nancy. 

-  La un an după întoarcerea din Franţa –în 2007,  doctoranda a iniţiat în cadrul HappydentClinic tehnica de sedare conştientă MEOPA sub îndrumarea Prof. Dr. Yves Delbos a Universităţii din Bordeaux. 

-  Tot în 2007 doctoranda devine membru al EAPD: Academia Europeană de Medicină Dentară Pediatrică iar Parlamentul României decernează HappydentClinic cu Premiul al Treilea pe ţară şi pe domeniu stomatologiei pentru realizările acestei instituţii. 

 -  Concomitent cu aceste activităţi, doctoranda a participat la 10 Congrese Nationale şi Internaţionale cu specific de Medicină Dentară Pediatrică şi a prezentat şi/sau publicat peste 25 studii pe teme ca  Frica de Dentist la Copii, Mecanisme de Coping la Copii, Sedarea Conştientă la Copii. 

-   În anul 2011, doctoranda Statov Nicoleta încheie teza de Doctorat iar Consiliul Profesoral al Universităţii de Medicină din Cluj la 7 Noiembrie o apreciază cu calificativul foarte bine, astfel încât teza a primit feedback pozitiv pentru a fi astăzi susţinută în şedinţă publică.

Alte știri

Autori

Dr. Nicoleta Statov

Medic Primar Stomatolog, DrD în Medicină ...

Prof. Dr. Nicolae Hâncu

Medic Primar specializat în diabet zaharat, ...

Scroll to top