Noutăți:
VIDEO: Telemedicina sprijină pacienții de la sat -- "Pacienții din satele românești pot fi diagnosticați fără a mai fi nevoie să se ..." -- 08 Iulie 2013
Curiozități din istoria farmaciei - Scrinul farmaceutic din secolul al XVII - ... -- "Colecția de Istorie a Farmaciei din Cluj deține un bogat partimoniu de vechi ..." -- 09 Mai 2013
Despre frumusețe și flori -- ""Frumusețea este, mai întâi de toate, o calitate obiectivă a corpurilor prin ..." -- 11 Martie 2013

Cele mai citite

Abdominoplastia

Abdominoplastia are ca scop îndepărtarea excesului de piele şi grăsime de la nivelul regiunii

+ View

Scăderea transpiraţiei excesive cu toxina botulinică

Odată cu sosirea verii, caldura și lumina puternică a soarelui, determină declanșarea unor

+ View

Tratamente faciale cu botox

Toxina botulinică reprezintă una din cele mai spectaculoase achiziţii în domeniul medicinei

+ View

Transplantul de păr

Transplantul de păr constă în recoltarea, cu instrumentar microchirurgical, a unor fire de păr

+ View

Istoria ne arată că oamenii au cunoscut încă din cele mai vechi timpuri procesul de fermentație. 

Există dovezi clare că oamenii fermentau băuturi încă din anii 3000 ÎC în Babilon, din anii 3150 ÎC în Egiptul antic și din jurul anului 2000 ÎC, în Sudan, cele mai vechi produse fermentate erau vinul, berea, pâinea dospită (făcută în general din drojdii) și brânza. 

Zerul este zeama aceea acră, gălbuie și ușor tulbure care rămâne după ce cașul proaspăt e pus la scurs. Zerul cel mai bun și care se folosește în terapie este cel nefiert. La foarte multe popoare europene, cu tradiții în păstorit, există această credință despre virtuțile tămăduitoare ale zerului, credință dată uitării, odată cu instaurarea epocii medicamentelor de sinteză. Un cercetător canadian, dr. T.J. Ellison, creează o adevarată revoluție în lumea producătorilor de suplimente nutriționale prin descoperirea unor proteine cu efecte excepționale asupra organismului: proteinele din zer.
 
Extractul proteic din zer scade colesterolul, stimulează producția de celule imunitare de tip T, stopează evoluția sau chiar ajută la remisia tumorilor, favorizează creșterea masei musculare în detrimentul țesutului adipos, reglează greutatea. La ce este bun zerul vom vedea în continuare:
 
  • Valori ridicate ale colesterolului - două-trei pahare de zer consumate zilnic reduc valoarea colesterolului din sânge, scad procentul de colesterol din ficat și protejează sistemul cardio-vascular.
  • Infecții bacteriene - jumătate de litru de zer consumat zilnic crește capacitatea de apărare a organismului și distruge direct bacteriile.
  • Imunitate slăbită, sensibilitate la infecții respiratorii - consumul zilnic de urdă, 100 de grame minimum, crește în timp capacitatea naturală de apărare a organismului, care devine mult mai rezistent la infecțiile virale și bacteriene.
  • Adjuvant în infecția cu Hiv - într-un studiu cu durata de două săptămâni, realizat de către cercetătorii germani, 30 de bolnavi seropozitivi cu Hiv (5 femei si 25 de barbați) au luat echivalentul a un litru și jumătate de zer sub forma unui concentrat de proteine, administrat de trei ori pe zi. Rezultatul: nivelul de producere a celulelor imunitare, care sunt distruse la cei atinși de această boală cumplită, a crescut cu 32%, un rezultat neegalat de niciun alt medicament natural sau de sinteză.
  • Anemie - un tratament de o lună, în care se bea câte o jumătate de litru de zer pe zi, elimină această afecțiune.
  • Gută - zerul are pe termen lung efect drenor și depurativ, fiind de un real folos pentru tratarea acestei afecțiuni. Se fac cure de 2-3 luni, în care se beau 3 căni de zer pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.
 
Utilizări externe ale zerului:
 
  • Eczeme - se pun comprese cu zer pe zonele afectate, se lasă vreme de 60 de minute, după care se îndepartează și se lasă zona tratată să se usuce. Tratamentul se repetă zilnic, vreme de două săptămâni.
  • Degerături - zonele afectate se învelesc în tifon înmuiat abundent în zer. Se lasă astfel învelite vreme de o ora, după care se spală cu apă. Se face zilnic această aplicație, până la vindecare.

 

Alte știri

Autori

Dr. Nicoleta Statov

Medic Primar Stomatolog, DrD în Medicină ...

Prof. Dr. Nicolae Hâncu

Medic Primar specializat în diabet zaharat, ...

Scroll to top