Cele mai citite
Abdominoplastia
Abdominoplastia are ca scop îndepărtarea excesului de piele şi grăsime de la nivelul regiunii
+ ViewScăderea transpiraţiei excesive cu toxina botulinică
Odată cu sosirea verii, caldura și lumina puternică a soarelui, determină declanșarea unor
+ ViewTratamente faciale cu botox
Toxina botulinică reprezintă una din cele mai spectaculoase achiziţii în domeniul medicinei
+ ViewTransplantul de păr
Transplantul de păr constă în recoltarea, cu instrumentar microchirurgical, a unor fire de păr
+ ViewAlimentele fermentate și întrebuințările lor terapeutice (II): Ciuperca tibetană de chefir
Scris de Dr. Andi Bosoiu
Ciuperca a fost creată şi crescută de către călugării tibetani şi are multiple caliăţi terapeutice.
Cu un aspect albicios, de muguri de conopidă, cu forme neregulate şi dimensiuni de 5 până la15 mm, ajunge la maturitate uneori şi până la 20-30 mm lungime. Mugurii de desprind şi se separă singuri. Ulterior, se pune într-un vas de lut sau sticlă de minim 300 ml cu lapte, iar în câteva zile la temperatura camerei chefirul este gata. Ciuperca se scoate, se spală şi se pune în lapte proaspat. Cu cât e ţinută mai mult, cu atât laptele devine mai acru.
Calităţile chefirului:
1. Antibiotic natural, ce controlează dezvoltarea microorganismelor periculoase şi, consumat în mod regulat, scade probabilitatea de a mai avea nevoie de antibiotice pe viitor;
2. Căptuşeşte tractul digestiv cu un strat de mucus în care bacteriile prietenoase se pot ataşa şi unde se pot înmulţi în voie (din acest motiv, suplimentele probiotice vor fi şi mai eficiente în prezenţa chefirului);
3. Stimulează mişcarea peristaltică şi sucurile digestive;
4. Ajută la dezvoltarea unui tract digestiv sănătos la bebeluşi şi copii (de luat în seamă mai ales dacă nu au fost alăptaţi);
5. Ajută la refacerea florei bacteriene după tratamentele cu antibiotice;
6. Persoanele cu intoleranţă la lactoza pot, în general, tolera chefirul, deoarece prin fermentare zahărul din lapte (lactoza) este transformat în acid lactic;
7. Este bogat în calciu, fosfor, vitamine din grupa B, acid folic (acid folic în special chefirul din lapte de vacă);
8. Este o proteină completă, având toti aminoacizii esenţiali (proteina predigerată pentru noi de bacteriile prietenoase ale chefirului şi care devine astfel mult mai uşor de asimilat);
9. Chefirul este numit şi “prozacul naturii” sau “calmantul naturii” întrucât calmează sistemul nervos (prin actiunea triptofanului, care este transformat de organism în serotonina- hormonul fericirii);
10. Vitaminele din grupa B, precum şi vitamina K depind de o floră intestinală sănătoasă, iar în lipsa acesteia se produc numeroase dezechilibre; consumul de chefir rezolvă şi această problemă;
11. După un timp, încep să dispară poftele de dulce şi de alimente procesate, pentru că organismul începe să primească nutrienţii de care are nevoie, atât direct cât şi indirect;
12. Tenul devine mai curat şi porii mai putin vizibili (poate fi folosit şi extern pentru hidratare);
Nu toată lumea va tolera bine de la bun început chefirul, mai ales persoanele care au sindrom de colon iritabil. Este indicat să se rezolve această problemă prin consumul de alte alimente fermentate, eliminarea glutenului, zahărului din dietă, etc. şi abia apoi să se încerce consumul de chefir, în cantităţi mici la început.
De asemenea, laptele de vacă este mai acid decât cel de capră, iar chefirul din lapte de capră ar putea fi o soluţie mai bună pentru unele persoane. Laptele de capră conţine şi mai mult calciu, magneziu, fosfor şi potasiu, însă nu conţine acid folic, astfel încât femeile însărcinate sau care alăptează trebuie să ia în vedere suplimentarea şi/sau consumul de cantităţi mari de frunze verzi, broccoli, rădăcinoase şi cereale integrale preparate corect.
-
Afişări: 1561
Alte știri
-
Arma care poate ajută la înfrângerea cancerului
Arma care poate ajută la înfrângerea cancerului
In lupta cu cancerul, chemoimunoterapia este o noua arma, furnizata printr-un nanodisc deghizat drept „colesterol bun”. Citește mai departe...
-
Cum să slăbești ușor cu ghimbir și ananas
Cum să slăbești ușor cu ghimbir și ananas
Consumate împreună în salate sau în smoothie-uri, ananasul și ghimbirul te ajută să slăbești, îți îmbunătățesc digestia, previn balonarea și accelerează metabolismul. Citește mai departe...
-
Cea mai simplă dietă din lume. Poți slăbi 40 de kilograme în zece luni
Cea mai simplă dietă din lume. Poți slăbi 40 de kilograme în zece luni
Suzy Wengel, un dietetician danez și CEO al unei companii biotech a scris o carte în care prezintă o dietă creată chiar de ea care, potrivit spuselor sale, este eficientă,[…]
-
Trei secrete pe care asistentele ar vrea să le spună pacienților, dar nu pot
Trei secrete pe care asistentele ar vrea să le spună pacienților, dar nu pot
Mai multe asistente din SUA au dezvăluit câteva obiceiuri pe care pacienții nu le știu și pe care până acum n-au dorit să le divulge. Citește mai departe...
-
Află care sunt alimentele din comerț care cauzează cancer. Tu le folosești?
Află care sunt alimentele din comerț care cauzează cancer. Tu le folosești?
Numeroase alimente procesate duc la apariția cancerului. Din cauza substanțelor folosite în conservarea și fabricarea lor, unele alimente din comerț, odată consumate, pot cauza cancer. Află care sunt acestea! Citește[…]
-
La ce boli grave te expui, dacă îi permiți animalului de companie să te lingă pe față
La ce boli grave te expui, dacă îi permiți animalului de companie să te lingă pe față
Proprietarii câinilor plini de afecțiune se expun unui risc major, dacă permit animalului de companie să îi lingă pe față. Astfel, pot dezvolta boli grave, chiar letale. Citește mai departe...
-
10 semne că vei face osteoporoză
10 semne că vei face osteoporoză
Osteoporoza este o afecțiune care constă în scăderea densității minerale a oaselor și modificarea microarhitecturii din țesutul osos. Citește mai departe...