Noutăți:
VIDEO: Telemedicina sprijină pacienții de la sat -- "Pacienții din satele românești pot fi diagnosticați fără a mai fi nevoie să se ..." -- 08 Iulie 2013
Curiozități din istoria farmaciei - Scrinul farmaceutic din secolul al XVII - ... -- "Colecția de Istorie a Farmaciei din Cluj deține un bogat partimoniu de vechi ..." -- 09 Mai 2013
Despre frumusețe și flori -- ""Frumusețea este, mai întâi de toate, o calitate obiectivă a corpurilor prin ..." -- 11 Martie 2013

Cele mai citite

Abdominoplastia

Abdominoplastia are ca scop îndepărtarea excesului de piele şi grăsime de la nivelul regiunii

+ View

Scăderea transpiraţiei excesive cu toxina botulinică

Odată cu sosirea verii, caldura și lumina puternică a soarelui, determină declanșarea unor

+ View

Tratamente faciale cu botox

Toxina botulinică reprezintă una din cele mai spectaculoase achiziţii în domeniul medicinei

+ View

Transplantul de păr

Transplantul de păr constă în recoltarea, cu instrumentar microchirurgical, a unor fire de păr

+ View

Lipoaspirația este tehnica chirurgicală de îndepărtare a țesutului gras din zonele în care acesta este în exces, cu ajutorul unor canule cuplate la o presiune negativă, aspirativă.

Inciziile mici, de 3-4 mm, sunt realizate în pliul pielii cel mai apropiat de zona care urmează a fi îndepartată, astfel încât cicatricile sunt greu de detectat. De obicei, sunt necesare două-trei mici incizii pentru fiecare zonă.

 
Indicații: Corecția formelor (remodelare), reîntinerire, regenerare tisulară, repoziționarea volumelor, restrângerea suprafețelor, corectarea metabolismului lipidic, corectarea diabetului insulino-dependent.
Grăsimea recoltată poate fi folosită pentru grefare, obținându-se corectarea unor defecte congenitale, dobândite posttraumatic, postoperator sau pentru efectele ei de reîntinerire:
 
 - Reîntinerirea feței (adipoliftingul)
 - Reîntinerirea feței dorsale a mainilor
 - Reîntinerirea zonei decolteului
 - Mărirea buzelor
 - Augmentarea feselor (adipoimplant fesier)
 - Augmentarea mușchiului pectoral (adipoimpant pectoral)
 - Corectarea asimetriilor faciale
 - Stern înfundat
 - Absența congenitală a mușchiului pectoral
 - Gambe strâmbe (adipoimplant pe fața internă a gambelor)
 - Corectarea unor defecte după radioterapie
 - Corectarea cicatricilor
 - Mărirea sânilor alături de folosirea expandării tisulare, prin aspirație externă (procedeul Roger Kouri)
 
În ciuda “modei actuale” Noi nu recomandăm, în nici o împrejurare, injectarea de grăsime în glanda mamară! Lucrurile nu au suficientă fundamentare științifică, iar controlul dezvoltării ulterioare a celulelor STEM nu este dovedit. Nu ne putem asuma riscurile dezvoltării ulterioare de tumori induse, chiar și prin proceduri aparent benigne!
Tehnica pe care noi o aplicăm în prezent este aceea recomandată de Prof. Pierre Fournier din Paris (Președintele Societății Franceze de Chirurgie Estetică), folosind aspirația blândă, puțin traumatizantă, cu siringa, pentru zonele delicate (gât, brațe sau aripioare) și aspiratorul pentru zonele cu țesut adipos mai volumonos (abdomen, flancuri), cu presiuni negative sub o atmosferă.
 
Lipoaspirația îmbunătățește silueta, dar nu elimină afecțiunea numită celulită! Celulita rezultă din tensionarea elementelor tisulare fibroase care leagă pielea de fascia profundă (în strânsă legătură cu musculatura vecină), ca urmare a dezvoltării exagerate a lobulilor de grăsime. Ea poate fi însoțită de fenomene inflamatorii acute, dacă se adaugă și un factor infecțios local.
Tot ce se poate obține în acest sens, prin lipoaspira-ția cu siringa, constă în reducerea gradului de celulită, pentru ca această tehnică permite întinderea pielii si îi redă finețea. Acesta este un avantaj pe care cel operat îl poate avea, dar fără nici o garanție, reacția fiecărui organism în cadrul pro-cesului de cicatrizare fiind particulară.
 
Lipoaspirația modelează țesutul adipos și trebuie ținut seamă că scopul ei este de a modifica forma corpului pacientului și nu de a-i modifica greutatea. Prin crearea de tunele subcutanate, cu ocazia lipoaspirației, rezultă o rețea tridimensională care va orienta procesul de cicatrizare cu “strângerea” pielii ca și suprafață, rezultând astfel un efect de repoziționare a excesului cutanat, fără intervenții chirurgicale cu risc mai mare.
 
Talentul chirurgului și calitățile țesuturilor pacientului contribuie în mod egal le obținerea unor rezultate estetice de invidiat! Celulele grase îndepărtate prin lipoaspirație nu se refac.   
Totuși, prin consum exagerat alimentar puteți crește în greutate și vor exista depuneri în altă zonă.
Lipoaspirația este și o metodă de tratament a obezității și diabetului!
 
Prin scăderea generală a volumului de țesut adipos, s-a demonstrat că are loc o diminuare semnificativă a metabolismului, în sensul favorabil procesului de slăbire. De asemenea, s-a constatat scăderea cantității de insulină necesară corectării glicemiei la pacienții cu diabet insulinodependent! Zonele specifice care pot fi supuse lipoaspirației sunt: abdomenul inferior sau global, talia (mai frecvent la bărbați), partea superioară a brațelor, regiunea fesieră, coapsele (fața internă sau laterală), genunchii, gambele, sânii supradezvoltați la bărbați și bărbia dublă.
 
Imediat după operație se face un masaj viguros al zonei tratate. Se recomandă ca timp de cel puțin 3 săptămâni să faceți masaj, dacă este posibil și de câteva ori pe zi. Acesta asigură o dispoziție unifor-mă a fragmentelor de grăsime mobilizate cu ocazia lipoaspirației, astfel încât aspectul regiunii va fi neted, uniform. MASAJUL REPREZINTĂ 50% din rezultatul lipoaspirației și se găsește în mâna pacientului!
În afara complicațiilor comune oricărei intervenții chi-rurgicale (reacții alergice, hemora-gia, hematomul, infecția, necroza de părți moi), pot apare complicații specifice acestui gen de opera-ții. Acestea sunt, din fericire, limitate.
 
În concluzie, lipoaspirația este o tehnică excelentă de remo-delare a conturului corpului, cu rezultate foarte bune. Este o metodă care se dovedește a fi plină de succes și foarte populară. Ea permite bărbaților și femeilor să își îmbunătățească forma corpului, printr-un procedeu simplu și sigur. Ea poate fi folosită în combinație cu alte tehnici chirurgicale, pentru a le îmbunătăți efectul.

 

Alte știri

Autori

Dr. Nicoleta Statov

Medic Primar Stomatolog, DrD în Medicină ...

Prof. Dr. Nicolae Hâncu

Medic Primar specializat în diabet zaharat, ...

Scroll to top