Noutăți:
VIDEO: Telemedicina sprijină pacienții de la sat -- "Pacienții din satele românești pot fi diagnosticați fără a mai fi nevoie să se ..." -- 08 Iulie 2013
Curiozități din istoria farmaciei - Scrinul farmaceutic din secolul al XVII - ... -- "Colecția de Istorie a Farmaciei din Cluj deține un bogat partimoniu de vechi ..." -- 09 Mai 2013
Despre frumusețe și flori -- ""Frumusețea este, mai întâi de toate, o calitate obiectivă a corpurilor prin ..." -- 11 Martie 2013

Cele mai citite

Abdominoplastia

Abdominoplastia are ca scop îndepărtarea excesului de piele şi grăsime de la nivelul regiunii

+ View

Scăderea transpiraţiei excesive cu toxina botulinică

Odată cu sosirea verii, caldura și lumina puternică a soarelui, determină declanșarea unor

+ View

Tratamente faciale cu botox

Toxina botulinică reprezintă una din cele mai spectaculoase achiziţii în domeniul medicinei

+ View

Transplantul de păr

Transplantul de păr constă în recoltarea, cu instrumentar microchirurgical, a unor fire de păr

+ View

Mărirea buzelor se practică de regulă la pacienţii care au buze subţiri, hipotrofiate, roşul buzei cu aspect liniar aplatizat, sau atrofierea lor în cadrul procesului de îmbătrânire când toată regiunea orală şi periorală sunt modificate: gingiile atrofiate, dinţii căzuţi, oasele feţei şi mandibula micşorate. 

Adipoimplantul, injectarea de grăsime proprie incluzând celule STEM, corectează volumul buzelor şi, în acelasi timp, aduce un aport de celule noi, cu potenţial regenerativ local. Pielea devine mai catifelată şi ridurile fine se atenuează. Creşte elasticitatea pielii şi aspectul general este de întinerire. În aceeaşi şedinţă operatorie se poate injecta grăsimea proprie la nivelul pomeţilor, obrajilor, a şanţurilor mai adânci ce pleacă de la baza nasului şi la nivelul liniilor “de supărare” ce apar la colţul gurii.
 
În ziua planificată pentru intervenţie trebuie recoltate analizele, iar dacă rezultatele analizelor sunt bune şi nu sunt contraindicaţii operatorii, în după amiaza aceleiaşi zile se poate realiza intervenţia.
Înainte de intervenţia chirurgicală se realizează examinarea de către medicul anestezist, care va asista pe toată durata intervenţiei. Operaţia are loc sub anestezie locală şi durează aproximativ o oră. După operaţie se poate ca, pentru câteva zile, locul injectării să fie uşor tumefiat, uneori cu mici vânătăi (mai frecvente la cei care fumează sau consumă în mod frecvent aspirină sau vita-mina C). Acestea se atenuează şi cu ajutorul compreselor reci şi masajelor blânde cu ungu-ent antiinflamator. Spitalizarea este de 24 ore.
 
Grăsimea este recoltată sub anestezie locală, de la nivelul abdomenului de obicei, şi după procesare este injectată la nivelul feţei. Acestă injectare se face sub anestezie locală, blocaj nervos regional (xilină cu adrenalină) sau o scurtă anestezie generală intravenoasă.
 
Zona donatoare trebuie masată de câteva ori pe zi, câteva săptămâni şi se recomandă purtarea unui corset elastic asemănător îngrijirilor după lipoaspiraţie. După injectare se recomandă aplicarea de comprese reci timp de 30 min. şi masajul uşor pentru disiparea uniformă a substanţei. Datorită anesteziei revenirea senzaţiei normale la nivelul buzelor se face în 1-2 ore timp în care nu se recomandă să fumaţi sau să beţi lichide calde sau fierbinţi.
 
Uneori pot apare mici vânătăi în punctele de injectare. Rezultatele se văd definitiv după 21 zile, când eventualele echimoze şi edemul au dispărut. Timp de 2-3 zile după adipoimplant poate persista un uşor edem local, cu mici echimoze, ce pot fi uşor mascate prin fardare.
 
Rezultatele tratamentului de mărire a buzelor se văd plenar la 3-6 săptămâni după injectarea de grăsime proprie, când au cedat fenomenele inflamatorii locale şi se consideră procesul de revascularizare a grăsimii înche-iat. Volumul iniţial poate diminua în timp, prin rezorbţia parţială (până la 50%) a grăsimii injectate. Rezultatele se menţin timp de câţiva ani, după care procedura poate fi repetată, odată ce fenomenele de îmbătrânire devin mai evidente.
 
Repetarea procedurii este benefică prin aportul de noi celule STEM!
Contraindicaţia injectării de grăsime proprie poate apărea la paciente cu foliculită, herpes, tratament anticoagulant, sarcina în evoluţie, injectare prealabilă de produşi necunoscuţi, aşteptări nerealiste, cicatrici la nivelul buzelor.
 

 

 

 

Alte știri

Autori

Dr. Nicoleta Statov

Medic Primar Stomatolog, DrD în Medicină ...

Prof. Dr. Nicolae Hâncu

Medic Primar specializat în diabet zaharat, ...

Scroll to top