Noutăți:
VIDEO: Telemedicina sprijină pacienții de la sat -- "Pacienții din satele românești pot fi diagnosticați fără a mai fi nevoie să se ..." -- 08 Iulie 2013
Curiozități din istoria farmaciei - Scrinul farmaceutic din secolul al XVII - ... -- "Colecția de Istorie a Farmaciei din Cluj deține un bogat partimoniu de vechi ..." -- 09 Mai 2013
Despre frumusețe și flori -- ""Frumusețea este, mai întâi de toate, o calitate obiectivă a corpurilor prin ..." -- 11 Martie 2013

Cele mai citite

Abdominoplastia

Abdominoplastia are ca scop îndepărtarea excesului de piele şi grăsime de la nivelul regiunii

+ View

Scăderea transpiraţiei excesive cu toxina botulinică

Odată cu sosirea verii, caldura și lumina puternică a soarelui, determină declanșarea unor

+ View

Tratamente faciale cu botox

Toxina botulinică reprezintă una din cele mai spectaculoase achiziţii în domeniul medicinei

+ View

Transplantul de păr

Transplantul de păr constă în recoltarea, cu instrumentar microchirurgical, a unor fire de păr

+ View

Acidul glicolic este recunoscut ca având cele mai bune efecte cosmetice de întinerire a pielii. Componenta principală a cremei, acidul glicolic, datorită dimensiunii foarte mici a moleculei sale asigură o penetrabilitate cutanată cu efecte maxime. 

Cremele din gama Glycon sunt indicate pentru tratamentul acneei, cicatricilor postacnee, îndepărtarea petelor hiper-pigmentare şi întinerirea pielii. Întinerirea pielii este realizată de acidul glicolic prin trei mecanisme:

- Efectul de “şlefuire” chimică a pielii apare prin acţiunea acidului care dizolvă legăturile chiti-noase existente între celu-lele moarte ale stratului superficial, favorizând astfel îndepărtarea lor. Astfel, stratul cornos este subţiat treptat şi se facilitează ridicarea la suprafaţă a stratului urmator, cu celule tinere.
 
- Prin pătrunderea acidului în stratul profund al pielii (stratul granulos), alcătuit din celule tinere şi active, se stimulează rata de diviziune a acestor celule, crescându-le numărul.
 
- La nivelul dermului, acidul glicolic stimulează producerea fibrelor de elas-tină şi de colagen, amelio-rându-se totodată metabolismul. Tenul devine astfel mai tânăr, mai luminos, iar pielea mai netedă şi mai elastică.
 
Rezultatul acestor acţiuni este înlăturarea ridurilor fine şi atenuarea vizibilă a celor profunde.
Refacerea şi întinerirea pielii se începe după o perioadă de 30 zile de aplicare continuă a produselor din gama Glycon, cu un efect maxim la 6 luni.    
   
Tratamentul acneei şi a cicatricilor post acnee.
 
Se ştie că glandele sebacee au o secreţie continuă de sebum, ce joacă un important rol în conservarea calităţilor şi proprietăţilor pielii. în cazul în care canalul excretor al glandelor este blocat, datorită resturilor de celule moarte acumulate la suprafaţa pielii, secreţia glandulară se acumulează progresiv şi bacteriile, care se găsesc în mod normal la suprafaţa pielii, se dezvoltă accentuat producând o inflamaţie cunoscută clinic sub numele de acnee.
 
Acidul glicolic, prin efectul de şlefuire, înde-părtează dopurile depuse pe orificiile de secreţie ale glan-delor sebacee, favorizând drenajul lor şi prevenind astfel apariţia unor noi focare de acnee. Acidul glicolic intervine şi în metabolismul glandelor, reglând procesul de secreţie a sebumului.
Durata acestui proces de vindecare este proporţională cu vechimea şi tipul acneei.
 
După o pregatire de minim trei săptămâni cu crema GLYCON, tratamentul poate fi completat cu un peeling chimic cu acid glicolic în concentraţie mai mare, acid tricloracetic sau laser cu CO2.
 
Înlăturarea “petelor de bătrâneţe”, a pistruilor şi prevenirea apariţiei lor - reprezintă un alt efect al acţiunii acidului glicolic. Produsele din gama GLYCON pot fi folosite pe faţă, gât, mâini, decolteu şi restul corpului.
 
ALTE INDICAŢII:
 
Femeile însărcinate pot folosi produsele GLYCON, pentru estomparea aspectului de “mască gravidică” şi prevenirea apariţiei vergeturilor.
Produsele GLYCON pot fi folosite, în egală măsură şi de către bărbaţi.
Se recomandă întreruperea folosirii cremelor timp de o săptămână înainte şi după un tratament cosmetic.

 

Alte știri

Autori

Dr. Nicoleta Statov

Medic Primar Stomatolog, DrD în Medicină ...

Prof. Dr. Nicolae Hâncu

Medic Primar specializat în diabet zaharat, ...

Scroll to top