Noutăți:
VIDEO: Telemedicina sprijină pacienții de la sat -- "Pacienții din satele românești pot fi diagnosticați fără a mai fi nevoie să se ..." -- 08 Iulie 2013
Curiozități din istoria farmaciei - Scrinul farmaceutic din secolul al XVII - ... -- "Colecția de Istorie a Farmaciei din Cluj deține un bogat partimoniu de vechi ..." -- 09 Mai 2013
Despre frumusețe și flori -- ""Frumusețea este, mai întâi de toate, o calitate obiectivă a corpurilor prin ..." -- 11 Martie 2013

Cele mai citite

Abdominoplastia

Abdominoplastia are ca scop îndepărtarea excesului de piele şi grăsime de la nivelul regiunii

+ View

Scăderea transpiraţiei excesive cu toxina botulinică

Odată cu sosirea verii, caldura și lumina puternică a soarelui, determină declanșarea unor

+ View

Tratamente faciale cu botox

Toxina botulinică reprezintă una din cele mai spectaculoase achiziţii în domeniul medicinei

+ View

Transplantul de păr

Transplantul de păr constă în recoltarea, cu instrumentar microchirurgical, a unor fire de păr

+ View

Ce înseamnă electrosomatograma? Este cea mai nouă și revoluționară metodă de investigare globală a stării de sănătate. Procedura este una simplă și nu necesită probe de sânge și nici radiografii sau să înghiți substanță de contrast. Durează doar 2 minute și se desfășoară în maxim de confort. 

Tu când ți-ai făcut ultima dată un control complet al stării de sănătate? Oare când vom vorbi despre prevenție, riscuri de îmbolnăvire sau conștientizarea necesității controalelor medicale regulate? Un lucru este sigur: mai ușor e să previi decât să tratezi. Există unele boli grave care nu au simptomatologie (cum ar fi cancerul, hepatita sau diabetul). Totodată, există soluții ca să nu fiți nevoiți să lăsați resursa voastră cea mai importantă, sănătatea, pe ultimul loc.

Unul dintre obiectivele noastre îl reprezintă conștientizarea necesității controalelor medicale regulate; încercăm să înlăturăm o temere care pe multe persoane le împiedică să-și facă investigații medicale periodice: teama de ceea ce s-ar putea descoperi în urma analizelor. Este important de știut că orice boală, oricât ar fi de gravă, depistată la timp poate avea mari șanse de vindecare.

Acum prin această investigație, ELECTROSOMATOGRAMA, poți obține: informații complete despre cum funcționează fiecare organ în parte; informații despre gradul de funcționare a: aparatului respirator, sistemul nervos, sistemul endocrin, aparatul cardiovascular, aparatul digestiv, aparatul uro-genital, aparatul osteoarticular, sistemul limfatic și ganglionar, limitele normale a colesterolului, trigliceride, glicemie, uree, creatitina, imunitatea organismului, carențele vitaminelor, minerale și oligoelemente etc; informații prețioase cum ar fi la ce tip de boli moștenite sau nu ești predispus și poți să știi din timp ca sa previi efectele; controale profilactice, prevenția și depistarea precoce a cancerului (oncoprofilaxia); consultații de expert (second-opinion) pentru cazurile deja tratate în altă parte; tulburările de nutriție și metabolism (o dietă personalizată).

Cercetătorii de la Spitalul Central din Franța spun că prin această metodă de investigare simplă, ELECTROSOMATOGRAMA, poți afla cu o precizie de 90% despre bolile la care ești predispus. Informația este țintită și încadratã foarte bine în contextul în care "fiecare individ este unic, iar adaptarea organismului la condițiile de mediu este diferită de la individ la individ". Diagnosticarea se efectuază cu ajutorul unui dispozitiv medical performant, ELECTROSOMATOGRAF TRIDIMENSIONAL, care revoluționează tehnicile de diagnostic și tratament. Fiabilitatea și precizia sistemului face ca acesta să fie prezent în numeroase spitale și centre de sănătate din Europa. DDFAO (Dispozitivul medical de Depistare și Diagnostic Funcțional Asistat de calculator) este certificat de către Ministerul Sănătății și Familiei din România și Comunitatea Europeană.

Diagnosticul este sigur, iar tratamentul include recomandări bazate atât pe medicația alocată, cât și pe produse și terapii naturiste. Într-un cuvânt, este Harta Sănătății, a funcțiilor organismului la un moment dat, de la creier până la vezica urinară la nivel de celulă. Procedura prezintă numeroase avantaje și oferã informații valoroase pentru stabilirea unui tratament compatibil cu fiecare pacient.

Electrosomatograma este unul dintre puținele sisteme de investigații medicale care pot inregistra activi-tatea biofizică a organismului și în acest fel, poate vizualiza capacitatea de reglare homeoztatică în relație cu reacțiile biochimice (gradul de stres, funcționarea siste-mului neurovegetativ, pH-ul extra și intracelular, impor-tanța consumului de oxigen, încãrcarea cu radicali liberi. Cea mai nouă aplicație o constituie soft-ul 3D (Tridimensional) care permite afișarea virtuală tridimensională a organelor cu posibilitatea manipulării în diferite planuri, redimensionare etc., pentru a vizualiza în cele mai mici detalii rezultatele scanării. 

Testul ESG - DDFAO are un rol important în medicina preventivă și oferă posibilitatea anticipării eventualelor patologii prin determinări funcționale și urmărirea acestora în timpul și după încetarea tratamentului.

Toate caracteristicile menționate fac din DDFAO un sistem de încredere, ușor de utilizat, precis, care furnizează rezultate detaliate. Este un instrument util pentru medici, ajuntându-i să pună un diagnostic instantaneu și să facă o prognoză a sănătății pacientului.

De menționat că metoda nu este subiectivă, intră în discuție pregătirea profesională a medicului, aparatul fiind deosebit de performant dar atitudinea terapeutică și experiența aparține specialistului. 

Alte știri

Autori

Dr. Nicoleta Statov

Medic Primar Stomatolog, DrD în Medicină ...

Prof. Dr. Nicolae Hâncu

Medic Primar specializat în diabet zaharat, ...

Scroll to top